OLIVNI KRUH

Potrebujemo:
25 dag moke, najbolje polnozrnate, lahko tudi v kombinaciji z rženo ali ajdovo
1/2 zavitka kvasa
1,5 dcl belega vina
0,5 dcl olivnega olja
10 dag mladega sira
4 jajca
žličko majarona
žličko soli
10 dag orehov
10 dag črnih oliv

Naredimo kvasec in ga dodamo moki: dodamo še nariban sir, jajca, majaron, sol in orehe. Pustimo, da malo vzhaja (kakšno uro). Pregnetemo in dodamo še razkoščičene črne olive.
Model za peko namastimo in vanj stresemo oziroma bolje vlijemo testo, ker je  precej tekoče. Postavimo v pečico, segreto na 50 °C za 40 minut; nato povečamo temperaturo na 170°C.
Pečemo približno eno uro.

Izredno dober, lahko ješ samega brez kakršnihkoli dodatkov.

Ni komentarjev:

Objavite komentar