GIBANICA S SKUTO

Potrebujemo:
6 jajc
1 polkilsko skuto
1 l mleka
testo za zavitke
žlica soli

Jajca umešamo, prilijemo mleko, dodamo sol in vse skupaj dobro premešamo. Dodamo zdrobljeno skuot in ponovno premešamo.
Eno polo testa damo na stran, ostale pole pa na drobno natrgamo v maso in premešamo.
Vzamemo pekač, ga namažemo z oljem in pokrijemo s tisto polo testa, ki smo jo prihranili. Vlijemo maso z jajci, mlekom, skuto in natrganim testom ter zapognemo (zavihamo) s preostalo polo testa (kar je ostalo od tistega, kar smo položili na dno).
Pečemo pol ure na 200 in pol ure na 150 °C.
Odlično se poda k solati, če hočemo imeti brezmesno kosilo, sicer pa paše zraven tudi kakšen kos mesa.

Lahko pa omenjeno naredimo kot sladko varianto, namesto soli dodamo sladkor in rozine, pa kakšna kapljica ruma tudi ne bo škodila.

Ni komentarjev:

Objavite komentar